top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΚωνσταντίνος Θ. Τέμπος

Hu Zhang: Ένα βότανο που προλαβαίνει την οστεοπόρωση!

Έγινε ενημέρωση: 27 Αυγ 2021


Το Hu zhang είναι το κινεζικό όνομα που έχει δοθεί σε ένα φυτό με το επιστημονικό όνομα Polygonum cuspidatum. Οι ποικιλίες της Βόρειας Αμερικής συχνά αναφέρονται ως «μεξικάνικο μπαμπού». Η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται ως φάρμακο.

Μεταξύ άλλων, το Hu zhang καταπολεμά την αρτηριοσκλήρωση και τις καρδιοπάθειες, μειώνει την αυξημένη χοληστερόλη και βελτιώνει προβλήματα πέψης, όπως δυσκοιλιότητα, ηπατίτιδα και χολολιθίαση, καρκίνο, εγκαύματα στο δέρμα, οστεομυελίτιδα και ουρική αρθρίτιδα. Στις γυναίκες ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τους πόνους της περιόδου.

Το Hu zhang περιέχει μία ουσία, την ρεσβερατρόλη, η οποία εμποδίζει την οστική απώλεια σε πειραματόζωα. Η ρεσβερατρόλη επηρεάζει τις οδούς μετάδοσης που εξαρτώνται από οιστρογόνα και ανεξάρτητα σήματα, τα οποία διαμορφώνουν την γονιδιακή έκφραση των μεταγραφικών παραγόντων Runx2 και Osterix, ρυθμίζοντας τους παράγοντες διαφοροποίησης και μεταγραφής των οστεοβλαστών και των μεταγραφικών παραγόντων, RANKL και NFκB που ρυθμίζουν τη διαφοροποίηση και την ενεργοποίηση των οστεοκλαστών.

Η ικανότητα της ρεσβερατρόλης να δρα τόσο στους οστεοβλάστες όσο και τις οστεοκλάστες μέσω πολλαπλών μηχανισμών είναι ένδειξη ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να εμποδίζει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης που σχετίζεται με διαφορετικές αιτιολογίες και παθολογίες.

43 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page